lauantai 18. kesäkuuta 2016

MEIKKIMUMMO

Tyttären häät lähestyvät, hääjuhla on noin kuukauden päästä. Tämä samainen morsian kertoi ala-asteella ollessaan, että koulussa oli sijaisena meikkimummo. Tiesin kyllä henkilön, eikä meikkimummo nimitys tuntunut kovinkaan osuvalta mielestäni. Kysymyksessä oli kolmen pienen lapsen äiti, tyylikäs rouva, joka hädin tuskin oli täyttänyt neljääkymmentä. Ala-asteikäisistä kuitenkin kaikki yli kolmekymppiset naiset ovat mummoja ja sillä siisti. Meikkimummo-opettaja oli kyllä aina laitetun ja meikatun näköinen ja se tietysti pikkutyttöjä kiinnosti.
Tämä kaikki tuli mieleen häävalmisteluja miettiessä. Vaikken joudu valmistelemaan kaikesta kuin murto-osan ja senkin muiden kanssa, tuntuu että valmisteltavaa riittää. Kaikki on onneksi hauskaa, mutta kyllähän jokaisella osallisella hetkittäin ihan pieni stressin poikanen nousee pintaan.
Itsellä oman olemuksen saattaminen juhlakuntoon on tuottanut eniten päänvaivaa. Kerran on jo tehty kampaajan toimesta harjoituskampaus ja asia on vielä vaiheessa. Vaatteet sain onneksi ostettua kuukausi sitten sekä kengät myös. Sitten laukku - sekin on hankittu, tosin se on jo toinen versio. Sitten pamahtikin ilmoille, entäs MEIKKI??? Toinen anoppikokelas on kuuleman mukaan menossa meikkiin ja minä tietysti hätäilemään omaa naamaani. Kävin kysäisemässä eräästä liikkeestä mahdollisuutta meikkiin hääpäivänä. Olin sitten liian myöhään liikkeellä, enkä aikaa saanut. Mikä oli kyllä loppujen lopuksi hyvä, sillä meikkaaja oli ainakin sillä hetkellä tylyn ja epäkohteliaan tuntuinen eikä tuntunut ollenkaan olevan innostunut etsimään aikaa naamaani varten. Molemmille hyvä - päätin että jukupliuta meikä meikkaa itse!
Meikkiliikkeessä sitten sain asiantuntevaa ohjausta, mitä tarvitsen ja arsenaalini alkaa olla kohtuullisen laaja. Ensin pohjustus, meikkivoide, varjostukset, kulmat (kampaaja nyppii) luomet, rajaukset , ripset (vedenkestävä maskara!) huulipuna, hohtava puuteri ja ja ja ....
Nykyään aamutoimet kestävät melkoisen kauan, sillä onhan tätä harjoiteltava ahkerasti. Olen aamulenkeillä koirien kanssa aikamoisen laitettu meikkimummo. Tytär ei tosin oikein nähnyt meikkiäni, joten rohkeampi on oltava. Kuitenkin oma tyyli on säilytettävä ja mieluummin sanon "maalaamista" ehostukseksi kuin meikkaamiseksi.
Hauskaa heittäytyä opiskelemaan uutta, tällä kertaa meikkausta.
Niin ja sitten vielä KYNNET?????


2 kommenttia:

  1. Mulla ainakin itse laitettu meikki on paras, vaikkei se kovin hieno olekkaan. Olen ainakin sinut sen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen just samaa mieltä kanssasi ja kiva kun tulit piipahtamaan blogiini. Teenpä vastavierailun.

      Poista